Tervezett ütem szerint halad az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjének kivitelezése

A PannErgy Nyrt. tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjének megvalósításában és készültségében jelenleg jól követi az előirányzott projekt-létesítési ütemtervet.

A júliusban Bőnyben megkezdett kút fúrási munkálata akadálymentesen zajlik, a fúrófej jelenleg 1245 méteren tart. A kút mélyítése tervezetten augusztus végén fejeződhet be, amelyet a kút termeltetése, továbbá a kút paramétereinek meghatározására kapacitástesztek, vízhozam- nyomásadatok, mélységi és felszíni hőmérsékletmérés követnek.

Az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjéhez kapcsolódó Bőnyi Hőközpont szerkezetépítési munkálatai augusztus első hetére befejeződtek, a kivitelezés a szigetelési, burkolási és belső építészeti munkákkal folytatódik. A Bőnyi Hőközpont megvalósításával párhuzamosan a péri beruházási területen a gépészeti rendszerek fogadásához szükséges alapozási építmények kivitelezése zajlik. A technológiai gépészeti munkák megkezdődtek, a nagyteljesítményű szivattyúk, valamint a titánlemezes, 8,2 tonna súlyú, darabonként 13MW teljesítményű 4 db hőcserélőből a 31. héten 2 db leszállítása megtörtént és beépítése zajlik.

A Győr-Szol Zrt. területén megkezdődött az a munka, amely a geotermikus rendszernek a győri távhőszolgáltatásba történő csatlakozását szolgálja ki, a kivitelezés során a hőátadó állomásban kialakításra kerülő rendszer maximálisan 840 m3/h víz fogadására is képes lesz.

„Végső fázisához érkezik az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjének kivitelezése tervezetten augusztus végén, amikor várakozásaink szerint a BON-PE-02 jelű termelő kút sikeres fúrási munkálatairól számolhatunk majd be, amellyel a beruházás egyik leglényegesebb és legnehezebb szakaszát zárhatjuk le. Ezt követve a geotermikus rendszer csővezetékeinek és hőátadó központjainak a műszaki, gépészeti és elektromos, irányítástechnikai kivitelezések befejezésére kerül sor.” – nyilatkozta Bokorovics Balázs az Igazgatótanács elnöke.

PannErgy Nyrt.

↓