Sikeres a második péri kút fúrása

A PannErgy Nyrt. leányvállalata, az Arrabona Geotermia Kft. nevében ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjének beruházás részét képező PER-PE-02 jelű geotermikus fúrás elérte az előirányzott rétegformációban lévő megcélzott vetőzónát és teljes iszapveszteség keletkezett 2015. június 23-án.

A PER-PE-02 jelű visszasajtoló kút ferdefúrással megvalósított mélyítése műszaki és geológiai nehézségek nélkül zavartalanul, az előkészített ütemezés szerint 41 napig tartott. Az első péri kút kialakítása során szerzett földtani és vízföldtani információk a gyors sikeres megvalósítást eredményezték, 2290-2300 méteres mélységben teljes iszapveszteség keletkezett. Az előzetes teszteredmények azt mutatják, hogy az elért rétegben található termálvíz felszínen 7500-8000 liter/perc szabad kifolyásos vízhozamra képes 93 Celsius fok hőmérséklet mellett. A következő napokban a kút hosszú távú tesztelése és termeltetése zajlik, amely során megállapításra kerülnek a kút pontos hidrodinamikai tulajdonságai is. Ezt követően július második hetében megkezdődik az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjének második, BONPE-02 jelű kútfúrási munkálata.

„A péri fúrási munkálatokkal párhuzamosan az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjének üzemeltetéséhez szükséges felszíni létesítmények kivitelezése is ütemezetten, az előzetes terveknek megfelelően zajlik. A Bőnyi Hőközpont kivitelezése jelenleg a szerkezetépítési munkáknál tart, a kiviteli tervek alapján a belső gépészeti, és elektromos szerelési munkákat megkezdhettük. A projekt részeként a geotermikus távhővezeték építési munkálatainak azon szakaszához ért Társaságunk, amely komoly útkorlátozást és útlezárást tesz szükségessé. A kivitelezés eredményeként Pérről a hőátvevő partnerhez vezető, az út alatt 2 méter mélyen, homokágyban, 900 nyomvonal folyóméteren DN400 mm-es méretű előreszigetelt geotermikus távhőrendszer vezetékszakaszt építünk ki. A munkálatok a Gyárvárosban várhatóan 2015. augusztus 31. napjáig tartanak majd” – nyilatkozta Bokorovics Balázs az Igazgatótanács elnöke.

PannErgy Nyrt.

↓