Magas hozam – kedvező eredmények a második péri kútnál

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata az Arrabona Geotermia Kft. által Péren megvalósított, PER-PE-02 jelű geotermikus kút elsődleges teszteredményei kimagasló eredményt mutatnak.

Az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjének részét képező, első kút fúrási munkálatainak lezárását követve az Arrabona Geotermia Kft. elvégeztette a kút elsődleges termeltetését és tesztelését. A mérések eredményei azt mutatják, hogy a PER-PE-02 kút hidrodinamikai tulajdonságai felülmúlják az elvárásokat.

A PER-PE-02 jelű kútnál a napokban elvégzett mérések és tesztek megállapították, hogy a kút 185-210 liter/másodperc szabad kifolyásos vízhozamra képes lehet, 98 Celsius fok feletti várható kútfej hőmérséklet mellett (forráspont feletti tesztre még nem került sor). A kút hosszú távú termeltetése és pontos hidrodinamikai tulajdonságainak megállapítása július második felében várható.

„Mind hozam és hőfok tekintetében bíztató eredményeket értünk el eddig a győri projekt megvalósítása során. Az eddig sikeresen kivitelezett geotermikus fúrásokat követve, kollégáink Bőnyben gyors ütemben megkezdik a projekt negyedik kútjának fúrási munkálatait. Az előkészítő munkálatokat követően a kút lemélyítése várhatóan augusztus végéig, a teszttel együtt szeptember elejéig fog tartani. – nyilatkozta Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.”

PannErgy Nyrt.

↓