Arrabona Geotermia Kft. támogatási szerződést írt alá

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” KEOP-2012-4.10.0/B számú európai uniós forrást hasznosító pályázati kiírás keretében nyertes projekt támogatási szerződését írta alá a PannErgy tulajdonában álló Arrabona Geotermia Kft.

A Társaság tájékoztatási kötelezettségének eleget téve 2013. szeptember 20-án bejelentette, hogy mintegy egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Arrabona Geotermia Kft. az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” pályázati konstrukcióban. A projekthez kapcsolódó támogatási szerződés a tegnapi napon aláírásra került. Az Európai Uniós forrás lehetőséget ad a Társaságnak a győri projektjének megvalósítására.

„A projekt keretében megvalósuló termelő- és visszasajtoló kutak optimális kialakítása és lemélyítése érdekében szeptemberben Társaságunk szeizmikai méréseket végeztetett a kijelölt fúrási területek szűkebb környezetében. Ezzel az előzetes adatoknál jelentősen pontosabb geológiai információk állnak rendelkezésünkre, amelyek tovább növelik a sikeres kútfúrások esélyeit. Az eredmények kiértékelése több szakértő bevonásával jelenleg folyamatban van, amelyek függvényében várhatóan 2014. első félévében megvalósulhat a termelő és visszasajtoló kutak fúrása. – nyilatkozta Tóth Péter a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója”.

↓