A CIB Bank Zrt-vel kötött refinanszírozási szerződést az Arrabona Geotermia Kft.

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy tagvállalata az Arrabona Geotermia Kft., refinanszírozási ajánlat elfogadását követően hitelszerződést írt alá a CIB Bank Zrt-vel.

A PannErgy Nyrt. leányvállalata az Arrabona Geotermia Kft. 2014. november 11-én beruházási hitelszerződést kötött az állami tulajdonú Magyar Export-Import Bank Zrt-vel (Eximbank), amely hitel CIB Bank Zrt. általi refinanszírozásáról döntött a Társaság. A CIB Bank Zrt-vel megkötött megállapodás révén a hitelfelvevőknek hosszú távú finanszírozási keret felhasználására lesz lehetősége. A hitel futamideje 7 év, 10 éves amortizációs törlesztési profilt követve. A megnyíló keret lehetőséget biztosít arra, hogy az idei évben megkezdődő győri fejlesztések már többségében CIB banki finanszírozásból valósuljanak meg.

„Az Arrabona Geotermia Kft. győri projektjének kereskedelmi üzemének elindulásával egyértelmű volt, hogy az addigi, projekt kockázatait is árazó finanszírozást fel kell váltania egy jóval kedvezőbbnek. A PannErgy Csoport nevében szeretnénk köszönetet mondani az Eximbanknak, hogy másfél éve Társaságunk mellé állt, és hitellel támogatta Kárpát-medence egyik legnagyobb megújuló energia beruházását. Az Arrabona Geotermia Kft. győri projektje új fázisába lépett, amelynek megvalósításához egy kedvező kondíciójú, CIB Bank Zrt-től kapott ajánlatot fogadott el Társaságunk”– nyilatkozta Bokorovics Balázs az Igazgatótanács elnöke.

↓